Kategorier
Brev fra daglig leder

Brev fra daglig leder: desember

Det første året for FFHR er snart over.

Vi har oppnådd mye i en vanskelig tid, der vi har klart å legge til rette for aktivitet for mange mennesker på flere steder i landet, og samtidig holdt oss innenfor de rådene som er gitt i henhold til pandemien vi alle er en del av. 

Seminaret på Storefjell var et fantastisk arrangement med vår egen Kjell Torstein Hagen i spissen. Kjell er også veldig aktiv i Hallingdal, ofte sammen med Vidar Starion fra A-larm. 

Brobygger’n i Tønsberg er et tilbud som når mange gjennom verksted, restaurering av båter, kafé med mer. Arbeidstrening i egen butikk på nyåret blir en realitet. Avtalen vi har med Tønsberg kommune er gull verdt, og vi har mål om å få avtaler med flere kommuner, i første omgang med Nordre og Søndre Land og de seks kommunene i Hallingdal. Fra neste år har vi Brobyggeren tre steder – vår mann på Dokka, Tore Nygård, har gjort en kjempejobb for at vi skal få til det.

Golf grønn glede har nådd mange mennesker med rusrelaterte og psykiske utfordringer. Enda flere når vi til neste år, når vi henger oss på prosjektet for å gjøre dette tilbudet tilgjengelig for enda flere. Vi har skrevet en samarbeidsavtale med Norges Golfforbund som offentliggjøres i begynnelsen av januar med bakgrunn i et prosjekt vi kaller Et slag av gangen. Prosjektet handler om å legge til rette for at golf er for alle. Vi vil samarbeide tett med en rekke fengsler, en rekke behandlingsinstitusjoner og kommunale tiltak slik at man kan begynne å spille golf når man er innlagt eller innsatt for så å fortsette med dette når man er tilbake i samfunnet. Dette handler om langt mer enn bare å spille golf. Det handler om å bygge gode sosiale nettverk. Vi ønsker også å bidra til at noen tar steget inn i arbeidslivet eller starte et utdanningsløp.

Vi har også gått inn i et samarbeid med Slemdal behandlingssenter der vi skal drive frem et prosjekt som handler om matlaging på et fantastisk storkjøkken. Man lærer å lage mat mens man er i behandling, for så å jobbe på ulike kafeer, restauranter som vi etablerer et samarbeid med. Vi har et mål om at flere kan få utdanning innen ernæring og liknende.

Nå går vi inn i en vanskelig tid for mange. Julen er ikke et gode for mange. Det er mange aktører der ute som jobber godt for at rusavhengige og psykisk syke skal få noen lyspunkter i julen gjennom et godt julemåltid eller flere. Min oppfordring er å gi litt penger til de som virkelig står på for de rusavhengige og psykisk syke i julen.

God jul til absolutt alle.

Jon Storaas