Kategorier
Nyheter

Lyset i hverdagen til Hallingdal

Vi inviterte foreningen Lyset i hverdagen til oss i Gol for å presentere prosjektet og hvordan de har lykkes med å hjelpe ungdom i Bærum som har falt utenfor.

Suksess og lærdom fra arbeidet i Bærum

Lyset i hverdagen er en stiftelse startet av Ragnhild Guddal. Gjennom jobben som rådgiver i NAV møtte hun flere unge som hadde mer enn nok med å komme seg på møtene, og så deres frustrasjon i møte med systemet, og mangelen på tilbud for unge med rusutfordringer.

Stiftelsen har fokus på relasjonsbygging, positive opplevelser og å skape minner i fellesskap. Deltakerne har stor påvirkningskraft slik at de får et tilbud best mulig tilpasset deres ønsker og behov. Du kan lese mer om Lyset i hverdagen her.

Vi inviterte Ragnhild til Hallingdal for å presentere prosjektet og lærdommen hun har tatt med seg for helsevesen og politikere i Gol. Vi mener at alle landets kommuner burde ha et slikt tilbud. Hun hadde med seg politikerne Mikkel Mørch Sollie, Lina Parvizian og Torbjørn Espelien fra kommunestyret i Bærum, som videre understreket suksessen, samt viktigheten og behovet av det gode samarbeidet mellom organisasjonene, NAV og kommunen.

Fra venstre: Torbjørn Espelien, Lina Parvizian, Mikkel Mørch Sollie, Vidar Starion, Ragnhild Guddal, Jon Storaas og Kjell Torstein Hagen.

Hvordan kan vi skape det samme i Hallingdal?

Sammen med våre egne brukermedvirkere i Hallingdal og Foreningen Kristenbråtens venner ønsker vi å skape et like godt tilbud her i dalen, og å bygge opp det gode samarbeidet med kommunen og NAV. Vi ønsker å gjøre Hallingdal til best i klassen når det gjelder psykisk helse, rus og avhengighet, med fokus på gode, brukerstyrte tilbud, brukermedvirkning og relasjonsbygging.

Takk for en flott kveld!

Vi retter en stor takk til alle oppmøtte, for gode diskusjoner. oginnspill, og en spennende kveld. Vi vil også takke Sigrun Eng fra foreningen Kristenbråtens venner for presentasjon av tunet og hva vi sammen skal få til av aktivitetstilbud på tunet. Det blir spennende å følge med på utviklingen fremover!

Tusen takk Ragnhild, Torbjørn Espelien , Mikkel Mørch Sollie og Lina Parvizian, og ikke minst Yasmin Aslam som sto for et nydelig pauseinnslag.

Vi håper alle fremmøtte fikk ny inspirasjon å ta med seg hjem til sin kommune.

Lyset i hverdagen møter dere igjen på BRUKER- OG PÅRØRENDESEMINARET 2021 i November. Vi gleder oss!