Kategorier
Nyheter

Skåla opp med FFHR

Vi i FFHR mener at fysisk aktivitet er essensielt for mestringsfølelsen og utvikling. Skåla-toppturen skal bidra til nettopp dette.

Skåla opp er kjent som Nord-Europas tøffeste motbakke. Toppturen har blitt populær gjennom tv-serier som 71 grader nord, med sine 1800 høydemeter over havet. Tre av våre sprekinger i FFHR tok utfordringen og gjennomførte turen.

 – Poenget er ikke å komme raskest opp, det handler om å komme seg opp, sier Vidar Starion som presiserer at toppturen skal være et lavterskeltilbud for alle.

Turen som egentlig var satt til september 2020 ble forskjøvet nesten et helt år på grunn av snøstorm. Det fikk gjengen virkelig igjen for da de endelig fikk gå toppturen den 24. juli 2021. Med ca. 28-29 varmegrader og strålende sol skapte naturen nærmest et vandrende postkort.

Norge lengste motbakke

Turen startet klokken ni om morgningen. Gjengen hadde pakket med seg masse drikkevann og var klare for en varm dag opp Norges lengste motbakke. I løpet av turen opp ble det en lang matpause ved et idyllisk tjern. Her kunne man ta seg et bad, eller en liten lur for de som var ekstra slitne. Etter ti timer nådde de endelig turens desidert største høydepunkt, nemlig toppen.

Til tross for at de var slitne, tok de seg tiden til å ta selfies og bilder – dette måtte dokumenteres. Etter en idyllisk solnedgang overnattet de på Skålatårnet, uthvilte til å gå ned igjen dagen etter.

Fra venstre: Vidar Starion, Maria Mosserud og Kjell Torstein Hagen
Magisk solnedgang på toppen

Nå er det tradisjon

Mestringsfølelsen var til å kjenne på når gjengen endelig kom til toppen av Skåla. Det vil de gjerne oppleve med enda flere til neste års tur. Vidar forteller at han håper folk ikke blir skremt av den lange motbakken. Han forteller at man ikke trenger å gå helt til toppen, at man kan snu når som helst, og at det aller viktigste er at man blir med på noe i fellesskap og kommer seg ut i naturen.

– Du trenger ikke bli med på selve toppturen for delta. Møt oss på gåturene i løpet av uka, og hvis det frister å bli med på Skåla til sommeren, så prøv det også, sier han.

Tusen takk til Vidar Starion, Kjell Torstein Hagen og Maria Mosserud for deling av flotte bilder og minner fra årets tur opp Skåla. Vi gleder oss til neste år!

Vil du bli med på Skåla opp 2022? Informasjon kommer fortløpende på Facebook-gruppen «Skåla opp med FFHR».

Legg inn en kommentar