Kategorier
Nyheter Ukategorisert

Andre søndag i advent: Brobyggern

Vi i FFHR vil bruke adventstiden på å vise fram det fantastiske arbeidet som våre brukermedvirkere og samarbeidspartnere har gjort i løpet av året. Andre søndag i advent gir vi en ekstra oppmerksomhet til Brobygger’n.

Brobygger’n er et tiltak med samhold, relasjoner og mestring i fokus. I samarbeid med NAV, flere kommuner og andre organisasjoner skaper vi trygge, rusfrie arenaer hvor deltakerne kan møte nye mennesker og prøve nye aktiviteter. Blant disse har vi blant annet Brobygger’n kafé, ungdomsgruppa og hobbysenteret.

– Brobygger’n er et lavterskeltilbud, rettet mot de som faller innenfor målgruppen rus- og psykisk helse, forteller prosjektleder Henrik B. Larsen.

Tilbudet skal ta utgangspunkt i deltakerens forutsetninger. Målet er at målgruppa skal få drive med det de selv ønsker, og på den måten oppleve den gode mestringsfølelsen. I tillegg er det en sosial møteplass, der nye relasjoner skapes.

Middelalderfestival

Blant de mange prosjektene som vi gjennomførte i 2021, var Middelalderfestivalen et av høydepunktene. Tidligere år har Brobygger’n hatt stand på festivalen, men i år hadde vi en større rolle som bidragyter til festivalen.

 – Vi fikk gode tilbakemeldinger på at innsatsen fra Brobygger’n og FFHR Ung i arbeid var essensielt for gjennomføring av årets festival, sier Larsen. Slike samarbeid skaper engasjement for alle deltakere, og bidrar til et større fellesskap.

Senere på sommeren samlet vi totalt 34 personer som dro sammen på overnattingstur til øya Bolærne. Vi fikk flere tilbakemeldinger fra deltakerne som fortalte at de ikke hadde vært på lignende tur siden barndommen. Sammen skapte vi minner som vi vil huske for resten av livet.

Hvordan kan du ta kontakt?

Hvis du befinner deg i Tønsberg og synes dette virker interessant, kan du ta kontakt med prosjektleder Henrik B. Larsen på henrik.larsen@ffhr.no

Du kan lese mer om Brobygger’n her.