Kategorier
Nyheter Ukategorisert

Fjerde søndag i advent: FFHR Bedre hverdag

Vi i FFHR vil bruke adventstiden på å vise fram det fantastiske arbeidet som våre
brukermedvirkere og samarbeidspartnere har gjort i løpet av året. Fjerde søndag i advent gir vi
en ekstra oppmerksomhet til FFHR Bedre hverdag

Bedre hverdag startet opp i Hallingdal høsten 2021, og er dermed et av våre ferskeste prosjekter. I løpet av året har vi også startet opp en Bedre hverdag-gruppe i Moss. Formålet til selvhjelpsgruppa Bedre hverdag er å fremme livskvalitet mot et sunnere og rusfritt liv. I Hallingdal møtes gruppa to dager i uken til samtalegrupper. Det er ingen påmelding eller oppmøteplikt.

 – Vi ønsker å skape en møteplass der folk kan møte likesinnede i samme eller lignende situasjon som de selv er i, forteller gruppeleder Vidar Starion.

Initiativtakerne til FFHR Bedre hverdag: Fra venstre, Vidar Starion og Kjell Torstein Hagen.

Ny start hver uke

Vi i Bedre hverdag ønsker å skape en gruppedynamikk der man starter med blanke ark hver uke. Det vil si at det er verken oppmøteplikt, eller påbudt å måtte fortelle om det man tenker på. Vi tror at denne tilnærmingsformen gjør det enklere for nye deltakere å bli med, samtidig som vi oppfordrer tidligere deltakere til å komme tilbake. Vi har forståelse for at en ikke alltid har mulighet til å bli med hver uke, men vi ønsker å være en trygghet i hverdagen til deltakerne våre. Derfor er det viktig for oss å opprettholde våre ukentlige møter. På den måten bidrar vi til å skape et trygt nettverk for de som trenger det.

Hver uke avslutter gruppene møtet med noe som kalles «takknemlighetsrunde». Da ønsker vi at alle deler noe de er takknemlige for akkurat den dagen. Dette gjør vi for å avrunde kveldene på en positiv måte. Gruppeleder Vidar Starion forteller at dette gjøres med hensikt om at alle deltakere forhåpentligvis drar fra møtene med et smil om munnen.

 – Vi vil at man skal kunne komme hit og snakke åpent om hva enn man har på hjertet, uten å føle at man må forklare eller forsvare seg. Man deler opplevelser man selv har hatt, det er rom for både positive og negative følelser, sier Vidar.

Se hverandre: Tidligere i høst har gruppemøtene foregått i sirkel, slik at alle deltakere skal føle seg sett på møtene.

Vil du vite mer?

Vi i FFHR håper å kunne starte opp flere Bedre hverdag-grupper i løpet av 2022. Mer info om dette kommer fortløpende.

Hvis du ønsker å vite mer om tilbudet til Bedre hverdag, kan du kontakte gruppeleder Vidar Starion på vidar.starion@ffhr.no.

Du kan også besøke Facebookgruppen til Bedre hverdag Hallingdal her.

Facebookgruppen til Bedre hverdag Moss finner du her.